RSS
новини

Конгрес "Україна-Росія: діалог"

01.05.2014

24 - 25 квітня у Києві проходив Конгрес "Україна-Росія: діалог". УГСПЛ на ньому представляли Євген Захаров, Микола Козирєв та Василь Овсієнко.

 

Найбільшими порушниками прав людини в 2013 році були ті, хто мусить захищати право

18.04.2014

Українська Гельсінська спілка з прав людини представила щорічну доповідь правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2013».

 

Резолюція ПАРЄ щодо ситуації в Україні

10.04.2014

Парламентська Асамблея Ради Європи підтверджує легітимність нового керівництва України, закликає здійснити судову і конституційну реформу, провести позачергові парламентські вибори і побороти коррупцію. ПАРЕ також не визнає анексії Криму і закликає Росію вивести війська з Криму (включаючи Чорноморський флот) і відвести війська з кордонів України. Про це йдеться в резолюції № 1988 (2014) ПАРЄ "Останні події в Україні: загрози для функціонування демократичних інститутів", прийнятої 9 квітня.

 

Конституционный порядок федерализации Украины в условиях повышения политической активности

08.04.2014

Чисто теоретически Украина может быть преобразована в федеративное государство, однако такое преобразование возможно лишь в порядке, предусмотренном Конституцией Украины.

 

Спасти революцию

08.04.2014

Пока Киев пребывает в состоянии иллюзорной свободы, народ как не имел, так и не получил экономической свободы. Остаётся нетронутой олигархическая система обмена и эксплуатации труда, и на этой материальной базе в регионах происходит лихорадочная передислокация ресурсов контрреволюции.

 

Юридичний коментар до поточних конституційних трансформацій в Україні

06.04.2014

Розробникам нового конституційного проекту слід орієнтуватися не на косметичні поправки, а на докорінну зміну Конституції України. Її основу має складати сильна держава, відповідальний уряд і верховенство права.

 

Представлення книжки про Голокост – ще одна спроба подолання колективної амнезії

04.04.2014

3 квітня у Чорткові відбулося представлення книжки спогадів Лоли Рейн Кауфман «Схована дівчинка. Правдива історія Голокосту»

 

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, що підтверджує територіальну цілісність України

27.03.2014

27 березня 2014 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, що підтверджує територіальну цілісність України.

 

Палаюче серце – лого Фестивалю Docudays UA

22.03.2014

Переповненим людьми Червоним залом столичного Будинку кіно відзначилося відкриття XI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Не прогибаться. Не поддаваться лжи

15.03.2014

Антивоенное заявление российской интеллигенции

Дослідження застосування українськими судами практики Євросуду

Резонансне дослідження «Precedent UA - 2015» вже доступне для ознайомлення у Інтернеті

детальніше

Ініціатива Першого грудня ухвалила хартію

"Ініціативна група Першого грудня", започаткована групою відомих інтелектуалів, серед яких В. Брюховецький, Б. Гаврилишин, С. Глузман, В. Горбулін, Л. Гузар, І. Дзюба, М. Маринович, М. Попович, Є. Сверстюк, В. Скуратівський, І. Юхновський оприлюдила текст Української хартії вільної людини

детальніше