Події організації

Громадяни повинні знати свої права і вміти їх захищати

24.06.2016
автор: Олександр Степаненко, Гельсінська ініціатива-ХХІ

23 червня відбулася робоча зустріч працівників громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Тернополі та керівників Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки.

На зустрічі погоджено зміст основних напрямків співпраці: проведення консультативних прийомів юристами приймальні у приміщенні бібліотеки, надання правових консультацій онлайн, поширення друкованих видань правового та гуманістичного змісту, спільне проведення приймальнею та бібліотекою інформаційно-просвітницьких заходів. Було представлено друковані видання  Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), Харківської правозахисної групи, ОБСЄ.

Приймальню УГСПЛ на зустрічі представляли координатор Олександр Степаненко, юристи Ольга Кушнерик та Петро Люпа. Обласну бібліотеку: директор Василь Вітенко, заступник директора з наукової роботи та інформатизації Галина Польова, керівник пункту доступу до правової інформації Оксана Содомора.

Як відомо, УГСПЛ упродовж восьми років підтримує роботу власної громадської приймальні у Тернополі.

Приймальня безкоштовно надає первинну та у окремих випадках - вторинну правову консультативну допомогу, проводить виїзні прийоми, інформаційні та просвітницькі заходи, поширює літературу правового та гуманістичного спрямування.

Звернутися до громадської приймальні ГСПЛ у Тернополі можуть не лише мешканці обласного центру. Приймальня УГСПЛ гарантує, що сам факт звернення людини та персональна інформація про особу, яка звернулася по правову допомогу, за жодних обставин не будуть розголошені без згоди заявника – усі персональні дані заявників зберігаються у закритій електронній базі даних.

Приймальня УГСПЛ у Тернополі працює за адресою: вул. Живова, 11, оф. 903 у приміщенні редакції газети «Свобода».
Постійні години прийому - кожної середи та п’ятниці з чотирнадцятої до вісімнадцятої години. Попередній запис на прийом за телефоном: + 380-352-25-28-60. Можлива консультація за письмовим зверненням, яку пропонується надсилати електронною поштою на адресу kushneryk@ukr.net, або на поштову адресу приймальні.

Регіональними партнерами тернопільської приймальні УГСПЛ є громадські організації «Гельсінська ініціатива – ХХІ», ЕГО «Зелений Світ», а також редакція газети «Свобода». Приймальня співпрацює з державними Центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернополі та Чорткові.

Юрист приймальні Петро Люпа проводитиме консультативний прийом громадян у приміщенні бібліотеки кожної першої суботи місяця з 10-ї до 13-ї години. Отже, перший його прийом у бібліотеці відбудеться 2 липня.

Отримати консультацію можна також телефоном (067 92950 04), або електронною поштою lyupa.petro@ukr.net

Довідатися більше про роботу приймалень УГСПЛ в Україні можна з веб-сайту http://helsinki.org.ua/