Події організації

Всеукраїнський тиждень права на Тернопіллі

17.12.2014
автор: Олександр Степаненко

У рамках Всеукраїнського тижня права 8 - 13 грудня до закладів освіти та культури завітав Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays, який вкотре представляють громадські організації краю

Гельсінська ініціатива-ХХІ та приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у Тернополі і цього року виступають партнерами ЕГО «Зелений Світ» у проведенні фестивалю та інформаційних заходів, приурочених до Міжнародного дня прав людини 10 грудня та Всеукраїнського тижня права.

8 грудня активісти громадських організацій були гостями Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського. Тут було представлено фільм «Виховання Уляни» та лекцію «Принципи гуманітарного права та історія діяльності Міжнародного Червоного Хреста у зоні військових конфліктів».

У Міжнародний день прав людини 10 грудня відвідали «край вишиванок» – Борщівський район. Тут гостей зустрічали Борщівська школа №1, школа та бібліотека у історичній Скалі Подільській. Дивилися та обговорювали документальні фільми «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Колись ми станемо щасливими» та «Йоанна».

11 грудня у рамках семінару для викладачів правознавства та історії Чортківського району, проведеного у колі старшокласників загальноосвітньої школи селища Заводське, відбулися перегляд фестивальний фільм «Лізо, ходи додому» та лекція «Основи міжнародного гуманітарного права».

13 грудня у Чортківському народному домі імені К. Рубчакової після перегляду фільму «Вітаємо на Фукушімі» відбулося обговорення проблематики безпеки атомної енергетики, наслідків катастроф на АЕС та екологічних прав за участі гостей з Києва: експертів Національного екологічного центру України Тетяни Вербицької та Артура Денисенка.

Фото Олександра Степаненка та Валерія Гонтаря