Українські новини

Олексій Свєтіков: "Я біженець. Сподіваюсь - тимчасово"...

01.06.2014
джерело: svsever.lg.ua

Як повідомив Олексій Свєтіков, 27 травня в Сєвєродонецьку відбулася «зачистка» місцевого інформаційного сектора Інтернету. На стартовій сторінці сайту «Новости Северодонецка» з'явився напис «It's work !». А а сторінці «Северодонецких форумов» - «Форуми в даний момент відключені. Форум зупинений - ведуться технічні роботи по оновленню програмного забезпечення». На сайті «Северодонецк онлайн» зникли колонки міських та українських новин.

Після розмови з представником штабу т. зв. «Армії Південного Сходу» редактор інтернет-газети «Сегодня в Северодонецке» (він же – голова луганського відділення КВУ та одн з лідерів сєверодонецького «Зеленого Світу») Олексій Свєтіков прийняв рішення про те, що продовжувати випуск газети в умовах зовнішнього тиску немає сенсу - адже це не комерційний, а громадянський проект.

Тому було вирішено змінити місце, де випускатиметься видання, на більш безпечне. Переїзд до Києва, з урахуванням ситуації на дорогах, зайняв кілька днів. Але з 30 травня газета виходить у звичному форматі .

При цьому видання не відмовляється від інформаційного співробітництва з прес-службою «Армії Південного Сходу» і ким-небудь ще. Але, як і раніше, залишається незалежним засобом масової інформації. Яке збирає і публікує інформацію не в інтересах армій та фронтів, а виключно в інтересах своїх читачів.