Події організації

Показом фільмів 8-го Міжнародного фестивалю Docudays UA у Чорткові цього року розпочнуться його мандри Тернопільщиною.

17.11.2011

За сталою вже традицією, щороку - пізньої осені - долаючи мряку у погоді та житті, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA» вирушає у мандри регіонами країни.

У південних районах Тернопільщини: Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому та Чортківському – його вже вчетверте представлятимуть «Зелений Світ» та «Гельсінська ініціатива-ХХІ».

Мандрівка фестивалю Docudays UA - 2011 нашим «теплим Поділлям» розпочнеться саме у Чорткові 19 листопада.

Відкриття  його програми  – у клубі-кафе «Круазе», по вулиці Бандери (колишня – Міцкевича) 46, о 19-й годині. Запрошуємо усіх, хто цього вечора спроможний буде подолати лінощі та звільнитися від ТV-стереотипів гламуру та попси.

Для звільнених - вхід вільний. Вечірні сукні та смокінги – категорично не обов’язкові.

Згодом фестиваль попрямує до «краю вишиванок» - у Борщівський район, село Більче. Там будемо 23 – 25 листопада.

1 грудня плануємо відвідати колишнє «місто купців та мудреців» (за великим Агноном) – Бучач. За ним фестиваль помандрує на колишню «дністровську Рів’єру» - до Заліщиків.

Програма на 19 – 20 листопада:

19 листопада, 19-00

«Смердючий корабель» - Багассі Коура / США / 2010 / 27’

Танкер транснаціональної торгової компанії полишив вантаж токсичних відходів у центрі найбільшого міста Кот-д'Івуару, створивши одне з наймасштабніших екологічних лих останнього десятиліття. Протягом кількох днів щонайменше 15 людей померли, 23 були госпіталізовані, а ще 40 000 звернулися по медичну допомогу. Головний приз кращому короткометражному фільму UNAFF (США), спеціальна відзнака студентського журі МКФ IDFA

19-35 - «Правосуддя для Сєргєя» - Ганс Германс, Мартін Маат / Нідерланди / 2010 / 64 хв. Трагічна історія Сєргєя Магнітского, адвоката, який загинув у 2009-у в Бутирській тюрмі. Трагедія викликала обурення світової спільноти, але винуватців не притягнуто до відповідальності. Фільм розповідає про людину, яка заплатила найвищу ціну, намагаючись викрити всеохопну корупцію, в лабетах якої опинилась Росія. Перший приз правозахисного конкурсу Docudays UA «за невпинну боротьбу проти тиску будь-якої влади та захист правосуддя, який викликає захват і переконує у тому, що жертва була не марна».

20 листопада: 19-00

«Дике місто Детройт» - Флорен Тіллон / Франція / 2010 / 80’ Автомобільні заводи свого часу дали поштовх до зростання Детройта. Але через зміни в економічній ситуації кілька десятиліть тому промислове місто знелюдніло... Міські джунглі заселили соколи, білки та койоти. Аж раптом молодь починає повертатися на руїни колишнього Детройта... Це що, нові першопрохідці? Чи, може, це спосіб відкрити нову Америку?