Події організації

Лист Комісарові Ради Європи з прав людини Томасу Хаммербергу

08.06.2010

6 червня група лідерів  українських правозахисних  організацій та  журналістів направила  відкритого листа  Комісарові Ради  Європи з прав  людини Томасу  Хаммербергу з  приводу дій органів  влади та міліції м. Харкова у протистоянні з громадянськими активістами довкола протизаконного прокладання дороги через історичний Парк імені Горького. 
 

У листі наголошується на тому, що у даному конфлікті харківська місцева влада проявила повну неповагу до інтересів, безпеки громадян, законодавства. Міліція в свою чергу виконувала незаконні вказівки, і не тільки не захищала громадян, але й порушувала їхні права. Натомість відсутня й адекватна реакція з боку керівництва МВС, Кабінету міністрів та Президента, хоча рівень відвертого беззаконня та наступ влади та міліції на громадян ставлять під сумнів відданість демократії та правам людини. У листі наводяться посилання на відеохроніку подій у парку імені Горького, доступну для перегляду у Інтернеті.

Підписанти  листа просять Комісара Ради Європи з прав людини про сприяння у проведенні незалежного та неупередженого розслідування харківських подій 20 травня –  4 червня.
.
Станом на 7 червня листа підписали: Євген Захаров (Харківська правозахисна група), Микола Коробко (УЕА „Зелений Світ”, Микола Козирєв (Громадський комітет захисту прав людини, Луганськ), Дмитро Скрильніков ("Бюро екологічних розслідувань”), Ганна Голубовська-Онісімова (ВЕГО "МАМА-86"); Ольга Веснянка (Молодіжний правозахисний центр), Кирило Савін (представництво фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні) та інші лідери організацій громадянського суспільства.

Ознайомитися з повним його змістом та підписатися за цим посиланням