Українські новини

У день фінальної гри чемпіонату Євро-2012 київська міліція перешкодила проведенню виставки «Права людини поза грою»

02.08.2012

1-го липня 2012 року в Києві мала відбутися фінальна частина мандрівної виставки «Права людини поза грою». Метою цієї виставки було привернення уваги світової спільноти до проблем з дотриманням прав людини в Україні. Також під час виставки організатори мали намір зібрати підписи в підтримку Олеся Беляцького, білоруського дисидента, засудженого до чотирьох років позбавлення волі за правозахисну діяльність.

Партнерами у проведенні виставки «Права людини поза грою»виступили: Центр Громадянських Свобод, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська Правозахисна Група, Асоціація українських моніторів з дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна», Товариство Лева, Центр правових та політичних досліджень «СІМ», Донецький Меморіал, Донецьке обласне відділення Комітету виборців України, Молодіжна Правозахисна Група – Харків, ХОФ «Громадська Альтернатива», ВМГО «Дебатна Академія» та інші.

Стартувала виставка у Києві 8-го червня разом чемпіонатом Євро 2012. Мандрівна виставка успішно відвідала всі міста в яких відбувалися футбольні змагання: Львів, Харків, Донецьк і разом з фінальною грою чемпіонату в Києві мала підсумувати бачення правозахисниками ситуації з дотриманням прав людини в України.

Натомість київська міліція протиправно перешкодила проведенню мирної громадянської акції, вилучила експонати виставки та затримала одного з волонтерів.

Детальна інформація на сайті УГСПЛ

http://helsinki.org.ua/index.php?id=1341203204

Відеорепортаж з місця акції

http://www.poryad.com/?p=17338