Українські новини

Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні

25.09.2015
автор: Лідія Тополевська
джерело: www.centre7.org.ua

17-18 вересня 2015 р. у конференц-залі готелю «Дністер» пройшов тренінг для юристів, які працюють із внутрішньо переміщеними особами в рамках проекту «Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), що фінансується через представництво Данської Ради у справах біженців.

Одним із завдань проекту є моніторинг порушень прав та надання захисту громадам у шістнадцяти областях України через інформування громадян про доступні урядові сервіси та неурядові організації, які надають допомогу. Проектом також передбачена індивідуальна допомога людям з особливими.

Іншим завданням проекту є створення виїзних приймалень у двадцяти областях. Юристи, які залучені до проекту, виїжджатимуть у місця проживання внутрішньо переміщених осіб не тільки для консультування, але й для складання процесуальних документів та, за потреби, будуть захищати інтереси переселенців у судах для відновлення їхніх порушених прав.

Центр "СІМ" є партнером цього проекту.

Дякуємо команді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Данської Ради у справах біженців за підтримку та цінні поради.