Українські новини

Звернення Групи "Першого грудня": "Коли спільний човен перекинеться – провина за це ляже на всіх!"

14.12.2017

Українська влада, передусім Президент і його оточення, мають усвідомити, що сучасна держава – це не приватне підприємство, власник якого ставить начальниками підрозділів відданих йому особисто людей. Така концепція влади є хибною, загроза від її продовження стала очевидною.

 

Docudays UA: інакший фестиваль, інакше кіно

14.10.2017

17 жовтня у Заліщиках відкриється 14-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Тернопільській області

 

Владо, припини наступ на громадські об’єднання!

07.09.2017

Гельсінська ініціатива - ХХІ підтримує заяву Правозахисного порядку денного із вимогою до Президента України та Верховної Ради України припинити наступ на громадські об’єднання

 

Спільна заява Уповноваженого з прав людини, УГСПЛ та ХПГ щодо президентських законопроектів

13.07.2017

Сьогодні оприлюднено спільну заяву Уповноваженого з прав людини, Української Гельсінської спілки з прав людини та Харківської правозахисної групи щодо законопроектів №6674 та № 6675. "Гельсінська ініціатива-ХХІ" приєдналася до підписантів цієї заяви.

 

У пам’ять про Любомира Гузара, засновника Ініціативної групи “Першого грудня”

02.06.2017

Найважчою є мить, коли в земному житті відходить від нас Друг, Вчитель, Батько. Ми зазнали великої втрати. Надійшла гірка, важка хвилина, якої ми завжди остерігалися і яку завжди підсвідомо не приймали. Любомир Гузар був нашим другом, наставником і духовним батьком.

 

Згадуючи Францоза

01.05.2017

У місті Чорткові, що на Тернопіллі, вшановано класика німецькомовної літератури Карла Еміля Францоза

 

Довга подорож Іди Фінк додому

30.04.2017

Наближається чергова річниця завершення Другої світової війни. Буде багато слів про декомунізацію, засудження злочинів нацистського та сталінського режимів. Гадаю, важливо, аби «декомунізація» та «денацифікація» не зводилися лише до перейменувань міст та вулиць. Вони потребують глибоких роздумів, часом болісних усвідомлень, відмови від звичних стереотипів.

 

Меморандум про створення коаліції громадських організацій за зменшення фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації

10.04.2017

 

Створено коаліцію «Проти катувань»

18.01.2017

Керівники Української Гельсінської спілки з прав людини та Харківської правозахисної групи презентували у агентстві Інтерфакс створення Коаліції «Проти катувань»

 

Заява Української Гельсінської спілки з прав людини з приводу скандального призначення у НАБУ

16.01.2017

У зв’язку з повідомленням про призначення за результатами конкурсу Дмитра Руденка Головою одеського територіального Управління Національного антикорупційного бюро Українська Гельсінська спілка з прав людини звертається із публічною заявою щодо неприйнятності такого рішення.