Події організації

На сайті Української Гельсінської спілки з прав людини представлено Доповідь правозахисних організацій «Права людини в Україні. 2015 рік»

13.03.2016
автор: Олександр Степаненко, Гельсінська ініціатива-ХХІ

До публікації включені найактуальніші дослідження в галузі дотримання прав людини та основних свобод в Україні минулого року. Серед проблем, розглянутих у доповіді, особливим чином постають питання реформ, вимушених переселенців, умов проживання громадян.

Окрім експертів УГСПЛ, власні свіжі дослідження надали представники Центру Разумкова, Всеукраїнської Благодійної Фундації «Право на захист», Інституту релігійної свободи та ряду інших організацій. Розділ «Екологічні права» належить ЕГО «Зелений Світ».

Публікація здійснена за фінансової підтримки Уряду Швеції та Фундації «Інститут відкритого суспільства».

ГО «Гельсінська ініціатива-ХХІ» представила зміст цієї та попередніх доповідей «Права людини в Україні» зібранню старшокласників та викладачів Чортківської гімназії «Рідна школа» імені Маркіяна Шашкевича.

Оскільки гімназія є єдиним навчальним закладом із поглибленим вивченням англійської мови, саме їй було презентовано підбірку доповідей правозахисників за усі попередні роки – англійською. Відтепер гімназисти, читаючи доповідь, можуть водночас знайомитися з актуальними оцінками дотримання прав людини і вдосконалювати свій рівень володіння мовою.

Завандажити буд-який з розділів Доповіді «Права людини в Україні. 2015 рік» можна за посиланням