Практика правозахисту

Підручник з ненасильницького спротиву

02.12.2013

Ненасильницький спротив є альтернативою акціям, що розпалюють ворожнечу і врешті-решт довели свою неефективність, принаймні з погляду досягнення змін у суспільстві.

 

Поради правозахисників: справи приватного кримінального обвинувачення

24.11.2013

Що робити, коли Коли Ви отримали відмову в порушенні кримінальної справи та у ній зазначено: „Ви можете звернутися до суду..."

 

Поради правозахисників: відмова у відкритті кримінальної справи

24.11.2013

Що робити, коли Ви подали заяву про вчинення проти Вас злочину, проте отримали відмову в порушенні кримінальної справи?

 

Поради правозахисників: ваші права при затриманні та арешті

24.11.2013

 

Поради правозахисників: свобода мирних зібрань

24.11.2013

Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї й проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування

 

Санавіація уже не допомогла б – Владислав відлітав у інший світ…

16.10.2013

Смерть цього в’язня – це оцінка і новому Кримінально-процесуальному кодексу, і медичній реформі. А ще – моралі, людяності й іншим нетілесним речам, які мали б у принципі бути і під чиновницьким костюмом, і мундиром, і білим халатом.

 

Права людини в роботі фотографа

08.04.2013

У роботі фотографа проявляються два фундаментальних права людини: право на свободу вираження своїх поглядів через фотографування і права на повагу до приватного та сімейного життя. Який справедливий баланс між цими правами повинна встановити держава в демократичному суспільстві?