Міжнародні новини

Генасамблея ООН підтвердила суверенітет та територіальну цілісність України, засудила агресію РФ проти неї

02.03.2022

Сьогодні , 2 березня, Генеральна Асамблея ООН ухвалила Резолюцію, якою засуджує неспровоковане вторгнення Росії в Україну. Резолюцію підтримали представники 141 держави світу

 

«Меморіал» не можна закрити – це потреба у правді про трагічне минуле: заява українських правозахисних організацій

31.12.2021

"Гельсінська ініціатива-ХХІ" підтримала відкрите звернення українських громадських організацій з приводу рішення Верховного Суду РФ про ліквідацію Міжнародного товариства «Меморіал»

 

Зустріч на Шляху Пам’яті

12.07.2019

11 липня у Чорткові відбулася "Зустріч на Шляху Пам’яті" - мешканців міста з групою гостей з Ізраїлю, наших колишніх земляків.

 

Україна має виплатити постраждалим при погромі ромам 5 мільйонів гривень

09.11.2018

6 листопада Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення у справі «Бурля та інші проти України», згідно якого Україна має виплатити постраждалим при погромі ромам 5 мільйонів гривень

 

Клієнт тернопільської приймальні УГСПЛ Віктор Цицюра довів у Євросуді факт порушення своїх прав власника землі

23.05.2018

Клієнт тернопільської приймальні УГСПЛ Віктор Цицюра довів у Євросуді факт порушення свого права вільно розпоряджатися земельним паєм - суд встановив порушення Протоколу №1 Євроконвенції. Заяву п. Цицюри було подано до Європейського суду з прав людини ще 23 грудня 2015 року. При розгляді суд об’єднав його справу з аналогічною справою мешканки Івано-Франківська Софії Зеленчук. Позиції обох заявників по справі "Зеленчук та Цицюра проти України" у Страсбургу захищали адвокати УГСПЛ Аркадій Бущенко та Михайло Тарахкало.

 

Заява польських учасників Групи польсько-українського діалогу

07.02.2018

Вважаємо, що дружні, засновані на взаємній повазі стосунки з українським народом сьогодні для Польщі та її громадян мають цілком ключове значення. Тому закликаємо до якнайшвидшого виправлення конфліктогенних формулювань закону про Інститут національної пам’яті, які ставлять ці стосунки під загрозу.

 

Не допустіть повернення Росії право голосу в ПАРЄ

15.12.2017

40 українських громадських організацій, у їх числі і «Гельсінська ініціатива-ХХІ», звернулися до керівництва Ради Європи, до країн-учасниць Парламентської Асамблеї Ради Європи з вимогою не допустити повернення російської делегації права голосу повернення Росії право голосу в ПАРЄ.

 

Перетворення нашого світу: Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року

05.05.2017

25 вересня 2015 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію "Перетворення нашого світу: Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року". Цей Порядок денний є планом дій для людей, планети та процвітання. Його мета полягає також у зміцненні всезагального миру в умовах більшої свободи.

 

Звернення українських правозахисних організацій щодо затримання учасників мирних зібрань в Білорусі

25.03.2017

 

Питання захисту прав людини не стало одним із пріоритетів міжнародних перемовин по Донбасу!

12.10.2016

Звернення українських правозахисних організацій щодо пріоритетів у ході переговорів із врегулювання збройного конфлікту на Донбасі