RSS
новини

З маестро Лозинським увечері на Зимове Сонцестояння

30.12.2022

Переглядом стрічки Павла Лозинського "Балконний фільм" завершилася програма Мандрівного кінофестивалю Docudays UA на Тернопіллі

 

Харківська правозахисна група отримує половину Нобелівської премії Міжнародного Меморіалу і віддасть її постраждалим від війни

25.12.2022

Харківська правозахисна група (ХПГ), яка є єдиним діючим в Україні членом Міжнародного Меморіалу, стала лауреатом Нобелівської премії миру 2022 року разом із іншими меморіальськими організаціями.

 

МИР, ПАМ’ЯТЬ, СВОБОДА

12.12.2022

Промова Лауреата Нобелівської премії миру 2022 року - Товариства «Міжнародний Меморіал» у виконанні Яна Рачинського

 

Нобелівська промова Олександри Матвійчук від Центру Громадянських свобод

12.12.2022

10 грудня в Осло відбулося вручення Нобелівської премії миру. ЇЛауреатами премії стали: Центр громадянських свобод (Україна), Товариство "Міжнародний Меморіал" (Росія) та правозахисник, політичний в’язень Алесь Беляцький (Білорусь)

 

Виступ Лауреата Нобелівської премії миру 2022 року Олеся Біляцького

12.12.2022

 

"Navigare necesse est" - Мандрівний Docudays UA на Тернопіллі розпочався, незважаючи на повітряну тривогу !

06.12.2022

5 грудня, у головній бібліотеці Тернопільської області розпочалися мандри Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Мандрівний Docudays UA завітає й на Тернопілля!

19.11.2022

Вже 5 грудня зустрічайте в Тернополі 19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA!

 

Де ж саме колисав Богданову колиску вітер рідного Поділля?

06.11.2022

До 150-ї річниці від народження Богдана Сильвестровича Лепкого

 

Арт-двір у будинку чортківської мерії? Не чули...

11.09.2022

4 вересня місто Чортків відзначало історичний ювілей - 500-річчя отримання ним магдебурзького права від короля і великого князя Зигмунта І Старого. Дата, нема мови, знаменна – далекого 1522 року самоврядна міська громада розпочала свою багатовікову історію. У розмаїтті святкових урочистостей, що відбулися минулої неділі, якось загубилася одна камерна за форматом подія, про яку все ж варто згадати.

 

Серпень сорок другого – сезон поїздів в один кінець

31.08.2022

Ми віднедавна часто подорожуємо до сусідньої Польщі: хто в бізнесових та заробітчанських справах, хто в туристичних мандрах, хто на навчання, хто на банальні закупи. А цього року через Польшу ринув ще й вал біженців від війни. Якщо перетинаємо кордон поблизу Рави-Руської, в Гребенному, першим містечком, що зустріне нас на польському боці, буде Белжець. Ця назва мало що скаже пересічному подорожньому з України. Хоча тут 80 років тому обірвалися життя сотень тисяч наших колишніх земляків. Саме тут в 1942 році діяв нацистський табір смерті, приначенням якого було швидке та тихе "вирішення єврейського питання" в окупаційному Генеральнму губернаторстві.

Дослідження застосування українськими судами практики Євросуду

Резонансне дослідження «Precedent UA - 2015» вже доступне для ознайомлення у Інтернеті

детальніше

Ініціатива Першого грудня ухвалила хартію

"Ініціативна група Першого грудня", започаткована групою відомих інтелектуалів, серед яких В. Брюховецький, Б. Гаврилишин, С. Глузман, В. Горбулін, Л. Гузар, І. Дзюба, М. Маринович, М. Попович, Є. Сверстюк, В. Скуратівський, І. Юхновський оприлюдила текст Української хартії вільної людини

детальніше