RSS
новини

"Их там нет?!..."

30.05.2018

Аналітичне видання Української Гельсінської спілки з прав людини "Збройний конфлікт в Україні: військова підтримка незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР» з боку Російської Федерації"

 

Погром по-тернопільськи: вогнем і зброєю гнали ромів з насиджених місць

30.05.2018

Сталося це в ніч на 22 травня у лісі поблизу села Велика Березовиця, що під Тернополем

 

Клієнт тернопільської приймальні УГСПЛ Віктор Цицюра довів у Євросуді факт порушення своїх прав власника землі

23.05.2018

Клієнт тернопільської приймальні УГСПЛ Віктор Цицюра довів у Євросуді факт порушення свого права вільно розпоряджатися земельним паєм - суд встановив порушення Протоколу №1 Євроконвенції. Заяву п. Цицюри було подано до Європейського суду з прав людини ще 23 грудня 2015 року. При розгляді суд об’єднав його справу з аналогічною справою мешканки Івано-Франківська Софії Зеленчук. Позиції обох заявників по справі "Зеленчук та Цицюра проти України" у Страсбургу захищали адвокати УГСПЛ Аркадій Бущенко та Михайло Тарахкало.

 

Короткий аналіз нової редакції закону про реабілітацію жертв політичних репресій

28.04.2018

Можна стверджувати, що нова редакція закону потребує суттєвої переробки, як парадигмальної, так і техніко-юридичної. Сподіваюсь, що Президент скористається своїм правом вето.

 

"Гельсінська ініціатива-ХХІ" приєднується до Меморандуму

12.04.2018

"Гельсінська ініціатива-ХХІ" приєднується до Меморандуму про створення Коаліції на захист громадянського суспільства в Україні

 

Син Поділля – професор трьох європейських університетів

01.03.2018

Публікацію приурочено 170-ї річниці від народження Михайла Борисикевича, лікаря-офтальмолога європейської слави, професора університетів Відня, Інсбрука та Граца

 

Правозахисний порядок денний: «Діюча процедура обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини є нелегітимною!»

22.02.2018

Звернення "Правозахисного порядку денного" щодо процедури обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

 

Село Росохач прощалося з Миколою Слободяном

11.02.2018

Пішов у вічність один з учасників підпільної «Росохацької групи», політв’язень комуністичного режиму Микола Слободян. 11 січня земляки проводжали його в останню путь.

 

Заява польських учасників Групи польсько-українського діалогу

07.02.2018

Вважаємо, що дружні, засновані на взаємній повазі стосунки з українським народом сьогодні для Польщі та її громадян мають цілком ключове значення. Тому закликаємо до якнайшвидшого виправлення конфліктогенних формулювань закону про Інститут національної пам’яті, які ставлять ці стосунки під загрозу.

 

Не допустіть повернення Росії право голосу в ПАРЄ

15.12.2017

40 українських громадських організацій, у їх числі і «Гельсінська ініціатива-ХХІ», звернулися до керівництва Ради Європи, до країн-учасниць Парламентської Асамблеї Ради Європи з вимогою не допустити повернення російської делегації права голосу повернення Росії право голосу в ПАРЄ.

Дослідження застосування українськими судами практики Євросуду

Резонансне дослідження «Precedent UA - 2015» вже доступне для ознайомлення у Інтернеті

детальніше

Ініціатива Першого грудня ухвалила хартію

"Ініціативна група Першого грудня", започаткована групою відомих інтелектуалів, серед яких В. Брюховецький, Б. Гаврилишин, С. Глузман, В. Горбулін, Л. Гузар, І. Дзюба, М. Маринович, М. Попович, Є. Сверстюк, В. Скуратівський, І. Юхновський оприлюдила текст Української хартії вільної людини

детальніше