RSS
новини

Таня Федорів, "позначати речі неназвані, називати людей без імені"...

10.05.2019

У видавництві "Лібра Терра" щойно вийшла книга молодої дослідниці Тетяни Федорів "Нариси до історії євреїв Збаража. "Новий" єврейський цвинтар міста".

 

Представлення у Тернополі книги Роберта Кувалека "Табір смерті у Белжеці"

11.04.2019

10 квітня у двох тернопільських бібліотеках "Гельсінська ініціатива-ХХІ" презентувала книжку Роберта Кувалека "Табір смерті у Белжеці".

 

Запізніла данина пам’яті великому Громадянинові

13.12.2018

З нагоди вікового ювілею проголошення Української державності та 70-ї річниці від ухвалення Загальної декларації прав людини «Гельсінська ініціатива-ХХІ» представила у Тернопільській обласній науковій бібліотеці ілюстровану лекцію «Михайло Галущинський - запізніла данина пам’яті великому Громадянинові».

 

До 70-річчя Загальної декларації прав людини та Конвенції про геноцид

09.12.2018

Євген Захаров - про значення для сучасної України Загальної декларації прав людини та Конвенції ООН про запобігання злочинові геноциду та покарання за нього

 

Перша «Вінцензівська зустріч» у Тернополі

06.12.2018

Скориставшись з інформаційного приводу – 130-ї річниці від народження Станіслава Вінценза - перша «Вінцензівська зустріч» відбулася у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

 

Колаптоїдний воєнний стан

01.12.2018

Сергій Рахманін: "Що буде далі? Ніхто не знає. Адже надворі війна. Справжня, на відміну від воєнного стану. Отже, можливо все. Адже війну скасувати набагато складніше, ніж вибори"

 

Усі стежки мандрівного Docudays UA ведуть до Звиняча

17.11.2018

Вже другий рік поспіль мандри Docudays UA пролягають до Звиняча, що у Чортківському районі. І не лише тому, що тут над вихованням молоді творчо працюють колективи педагогів загальноосвітньої школи та сільської бібліотеки. Звиняч ще є «малою батьківщиною» багатьох видатних людей минулого, про яких варто згадувати і розповідати. Першими з них слід назвати отця Олексу Волянського та Михайла Галущинського

 

Відгомін війни: на екрані та у житті

14.11.2018

11 листопада мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA гостинно приймала у Коломиї мистецька галерея «Світовид»

 

Україна має ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду.

13.11.2018

Міжнародна організація Amnesty International ініціює кампанію “Ратифікуйте Римський статут!”

 

Україна має виплатити постраждалим при погромі ромам 5 мільйонів гривень

09.11.2018

6 листопада Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення у справі «Бурля та інші проти України», згідно якого Україна має виплатити постраждалим при погромі ромам 5 мільйонів гривень

Дослідження застосування українськими судами практики Євросуду

Резонансне дослідження «Precedent UA - 2015» вже доступне для ознайомлення у Інтернеті

детальніше

Ініціатива Першого грудня ухвалила хартію

"Ініціативна група Першого грудня", започаткована групою відомих інтелектуалів, серед яких В. Брюховецький, Б. Гаврилишин, С. Глузман, В. Горбулін, Л. Гузар, І. Дзюба, М. Маринович, М. Попович, Є. Сверстюк, В. Скуратівський, І. Юхновський оприлюдила текст Української хартії вільної людини

детальніше