RSS
новини

Фільм Бінга Ліу, як стрічка контролю довкола проваль насильства

01.11.2019

У фокусі автора - проблема насильства у сім’ї і ті провалля у свідомості та у суспільному житті, які призводять до нього. Він непомітно виставляє своєрідні СТРІЧКИ КОНТРОЛЮ, за які не варто виходити.

 

Мандри Docudays UA Тернопільщиною розпочалися у містечку Гусятині над Збручем

23.10.2019

Фільмом «Bellingcat: правда у світі постправди» голландського режисера Ганса Пула відкрився 22 жовтня Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Тернопіллі. Фільм-відкриття змогли подивитися у бібліотеці Гусятинського коледжу Тернопільського національного технічного університету його студенти та викладачі, працівники бібліотек та усі охочі мешканці містечка.

 

DOCUDAYS UA-2019 розпочинає мандри Тернопіллям !

12.10.2019

У жовтні в Україні стартує XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня й завітає до 22-х областей України. Перші покази на Тернопіллі відбудуться вже з 22 жовтня. Офіційними представниками фестивалю у Тернопільській області виступають ЕГО "Зелений Світ" (Чортків) та ГО "Чоловічий адаптаційний центр" (Тернопіль). ГО "Гельсінська ініціатива-ХХІ" традиційно виступає як один з головних партнерів фестивалю.

 

До 90-річчя від народження Івана Світличного презентували альбом

22.09.2019

У Львові в рамках 26-го Книжкового форуму відбулась презентація альбому "Свобода Івана Світличного, до 90-річчя від народження", виданого Харківською правозахисною групою

 

Пам’ятати усіх загиблих, цінувати живих, відчувати відповідальність перед ненародженими

02.09.2019

10 років тому це інтерв’ю було зроблено для газети "І плюс" її редакторкою, п. Олександрою Іванців, до 70-х роковин початку Другої Світової війни. Воно вийшло друком, але у мережі не поширювалося. Думки, викладені у цьому тексті, певною мірою не втратили актуальності і нині.

 

УГСПЛ підтримала заяву щодо розслідування діяльності Омбудсмана

31.07.2019

Українська Гельсінська спілка з прав людини підтримала заяву правозахисних організацій щодо необхідності розслідування діяльності Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини

 

Зустріч на Шляху Пам’яті

12.07.2019

11 липня у Чорткові відбулася "Зустріч на Шляху Пам’яті" - мешканців міста з групою гостей з Ізраїлю, наших колишніх земляків.

 

Правозахисники озвучили 13 завдань для майбутньої Верховної Ради України

09.07.2019

Представники платформи “Правозахисний порядок денний” презентували план дій із 13 пунктів для народних депутатів Верховної Ради України наступного скликання.

 

Тернистий життєвий шлях генерала Грекова. І його зоряний час

07.06.2019

До 100-річчя Чортківської офензиви Галицької армії, на згадку про роль у ній Олександра Петровича Грекова, видатного військового та політичного діяча часів Української революції 1917 - 1921 років.

 

"Чортківська офензива" зародилася в Антонові

05.06.2019

"Чортківська офензива" 1919 року зародилася у селі Антонові - саме тут групою старшин Галицької армії було прийнято рішення: "Більше не відступатимемо - буде бій!"

Дослідження застосування українськими судами практики Євросуду

Резонансне дослідження «Precedent UA - 2015» вже доступне для ознайомлення у Інтернеті

детальніше

Ініціатива Першого грудня ухвалила хартію

"Ініціативна група Першого грудня", започаткована групою відомих інтелектуалів, серед яких В. Брюховецький, Б. Гаврилишин, С. Глузман, В. Горбулін, Л. Гузар, І. Дзюба, М. Маринович, М. Попович, Є. Сверстюк, В. Скуратівський, І. Юхновський оприлюдила текст Української хартії вільної людини

детальніше